Eupenaar beleeft dag van zijn leven: record, Mbappé achterna en lijstje met Pelé

Eupenaar beleeft dag van zijn leven: record, Mbappé achterna en lijstje met Pelé

24-06-2018 23:47
1

Moussa Wagué hield zondagavond de eer van de Jupiler Pro League hoog op het WK in Rusland. Na Dylan Bronn, nota bene tegen de Rode Duivels, was de Senegalees van KAS Eupen de tweede speler uit onze competitie die zich op het scorebord zette. Dat doelpunt plaatst hem zelfs in de geschiedenisboeken.

Rond minuut zeventig schoot rechtsback Wagué zijn land op fraaie wijze opnieuw op voorsprong tegen Japan, al moest men uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling (2-2). Zijn treffer betekende wel een nieuw record in de Afrikaanse voetbalhistorie. Wagué is nu namelijk de jongste Afrikaanse doelpuntenmaker ooit op een WK.

Het vorige record stond op naam van Ghanees Draman Haminu, die op het WK in 2006 twintig jaar en 82 dagen was toen hij scoorde tegen de Verenigde Staten. Wagué is er nu negentien en 236 dagen. Daarnaast is de Panda pas de tweede tiener die de netten weet te doen trillen op deze eindronde. Die andere knaap is wel nét wat bekender: Kylian Mbappé.

Overigens komt Wagué wel wat te laat om ook de jongste doelpuntenmaker ter wereld te worden op het WK, één jaar en 362 dagen om precies te zijn. Legende Pelé was immers bijna twee jaar jonger dan de Senegalees toen hij op het WK van 1958 mocht vieren.