De Bilde geeft Martinez goede raad voor moeilijk dilemma: eerste plek of tweede?

De Bilde geeft Martinez goede raad voor moeilijk dilemma: eerste plek of tweede?

24-06-2018 22:55
7

Hoe de situatie zich nu ontvouwd heeft, zouden de Rode Duivels er baat bij hebben de tweede plek in poule G vast te houden in plaats van te mikken op de eerste. De vraag rijst nu overal ten lande of Roberto Martinez zijn jongens moet opdragen om de laatste poulematch tegen Engeland weg te geven.

Zowel qua tegenstanders als qua reisafstanden zou die tweede plaats gunstiger zijn. Gilles De Bilde is echter radicaal: daar moeten de Belgen zich niet mee bezig houden. "Ik ben het daar niet mee eens. Dit is een WK", vertelt hij bij VTM Stadion. "Die afstanden moet je toch overbruggen. Of je nu in Moskou, Kaliningrad of Sochi speelt, je gaat die verplaatsingen toch moeten maken. De Belgen moeten af van dat mentaliteitsprobleem, waardoor we denken dat het allemaal net iets minder is. Je moet erdoor."

"Je moet alles geven", vervolgt hij. "We zitten nu in de goede flow, het maakt niet uit wie er speelt op dit moment. Als je bijvoorbeeld ziet hoe Batshuayi invalt ... We moeten dat momentum vasthouden en die wedstrijd tegen Engeland proberen winnen. We moeten echt niet bang zijn van die Engelsen. Gewoon proberen winnen, niet beginnen rekenen. De ploeg is zo kwaliteitsvol dat we iedereen moeten aankunnen."