Falcao en geniale James leiden Colombia naar zege en sturen Polen naar huis

Falcao en geniale James leiden Colombia naar zege en sturen Polen naar huis

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 21:57zo 24-06-2018 om 21:57

Colombia houdt zicht op plaatsing voor de achtste finales op het WK. In een eenzijdige wedstrijd werd het kansloze Polen met klinkende cijfers verslagen: 3-0. Lukasz Teodorczyk mocht een kwartier voor het einde nog invallen, maar dat mocht niet baten.

Colombia en Polen verloren de eerste groepswedstrijd van respectievelijk Japan en Senegal, waardoor beide landen móésten winnen om op koers te blijven voor de eerste twee plekken in de groep. Dat er veel op het spel stond in Kazan, was af te lezen aan het spel in de openingsfase. Colombia en Polen oogden nerveus en dwongen nauwelijks kansen af.

Dat veranderde na veertig minuten. Colombia nam de corner kort en via James Rodriguez belandde de bal op het hoofd van FC Barcelona-verdediger Yerry Mina, die vogelvrij stond: 1-0. Het inspiratieloze Polen maakte geen schijn van kans - en dat spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede helft.

Opvallend was dat Robert Lewandowski, die niet werd gesteund door de gepasseerde Arek Milik, nauwelijks werd gevonden. De keren dat de Poolse topspits wél in stelling werd gebracht, was hij net niet scherp genoeg. David Ospina maakte zijn poging na een uur spelen onschadelijk door razendsnel uit zijn doel te komen.

Na zeventig minuten deelde Colombia de nekslag uit aan Polen. Radamel Falcao werd vrijgespeeld door uitblinker Juan Quintero en maakte met buitenkantje rechts de eerste WK-goal in zijn carrière. Enkele minuten later werd het ook nog 3-0. Juan Cuadrado rondde een geweldige steekpass van (weer) Rodriguez af.

Door de overwinning ligt Colombia weer helemaal op koers voor de achtste finales van het WK. De Zuid-Amerikanen hebben drie punten verzameld. Dat is er één minder dan Japan en Senegal, die eerder op de zondag gelijkspeelden (2-2). Polen heeft nul punten en is uitgeschakeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws