Kritische Duivels wekken verbazing op: 'Dat lijken mij toch maar details'

Kritische Duivels wekken verbazing op: 'Dat lijken mij toch maar details'

24-06-2018 21:12
4

België heeft zich met een glansprestatie tegen Tunesië (5-2) geplaatst voor de achtste finales op het WK in Rusland. Toch waren de Rode Duivels na de wedstrijd behoorlijk kritisch voor hun eigen prestatie.

Peter Vandenbempt was ietwat verrast door de reacties van de spelers. "Het was opvallend, want de bondscoach en de spelers waren toch een beetje geagiteerd dat hun overwinning tegen Panama kritisch onthaald werd. De spelers en de coach werden nu overladen werden met lof, maar zelf meteen op de rem gingen staan", aldus Vandenbempt op de website van Sporza. 

"Ze zeiden: 'We hebben nog heel veel werk'. Dat is tegelijkertijd een beetje vreemd, want als je twee matchen ver bent in een toernooi zou er toch niet al te veel meer gewerkt moeten worden. Eden Hazard had het over beslissingen nemen in aanvallende acties, passes die af en toe wat minder zuiver waren en nog net iets sneller spelen op bepaalde momenten."

"Dat lijken mij toch maar details. Ik denk dat het offensief goed zit bij België. Alleen heb je af en toe toch de indruk dat er achterin wel wat mogelijkheden zijn tegen België. Zeker als de Duivels voluit aanvallen en naar voren lopen, valt daar misschien iets te doen voor sterkere tegenstanders dan Tunesië. Maar alles bij elkaar was het een uitstekende prestatie van België, anders dan tegen Panama", besloot Vandenbempt.