Senegal en Japan op koers voor achtste finales na late treffer van Honda

24-06-2018 18:50

De clash tussen Senegal en Japan in Groep H van het WK in Rusland is zondagavond in een remise geëindigd. Invaller Keisuke Honda bezorgde de Aziaten in de slotfase een punt: 2-2. Groep H ligt door de remise nog volledig open.

Senegal en Japan maakten er in Jekaterinenburg een lekker potje van. De wedstrijd was erg open, mede omdat de openingstreffer al na elf minuten was gevallen. Sadio Mané tikte van dichtbij binnen nadat doelman Eiji Kawashima de bal niet had weten te klemmen.

Nog voor de pauze werd het gelijk. Takashi Inui krulde met rechts mooi binnen in de verre hoek. Ook na de pauze was de wedstrijd vermakelijk, met kansen over en weer. Japan raakte de lat en kort daarna schoot AS Eupen-rechtsachter Moussa Wagué hard en hoog de 2-1 binnen voor Senegal.

Senegal, dat z'n eerste groepsduel met 2-1 won van Polen, wist de drie punten uiteindelijk niet over de streep te trekken. Vijf minuten na zijn invalbeurt tekende Honda voor de eindstand.

In Groep H gaan Senegal en Japan nu samen aan kop met vier punten. Beide landen hebben goede papieren om de achtste finale te bereiken. Om 20.00 uur begint de confrontatie tussen Colombia en Polen. De verliezer van die wedstrijd is uitgeschakeld.