Engeland en WK-topscorer Kane maken gehakt van Panama

Engeland en WK-topscorer Kane maken gehakt van Panama

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 15:55zo 24-06-2018 om 15:55

Engeland heeft zich zondagmiddag op zéér overtuigende wijze geplaatst voor de achtste finales van het WK. Het armetierige Panama werd getrakteerd op een historische nederlaag: 6-1. Harry Kane was de grote man met een hattrick.

Vanaf minuut één was het duidelijk welke ploeg met de drie punten aan de haal zou gaan in speelstad Nizhny Novgorod. Panama hield België in de eerste groepswedstrijd nog lange tijd in bedwang, maar daar was tegen Engeland geen sprake van. Na acht minuten was het voor de eerste keer raak. John Stones kopte geheel vrijstaand de 1-0 binnen.

Dat was het startschot voor een doelpuntenregen. In de 22ste minuut ging de bal op de stip, waarna Kane de penalty in de kruising ramde. Voor rust vielen nog drie doelpunten: Jesse Lingard krulde de bal in de kruising, Stones was het eindstation van een ingenieuze variant uit een vrije trap en Kane benutte zijn tweede strafschop.

Na rust haalde Engeland de voet van het gaspedaal en kon Panama, dat de harde overtredingen niet schuwde, iets meer in de wedstrijd komen. Toch kwam Engeland nog op 6-0. Met meer geluk dan wijsheid caramboleerde de bal via de hak van Kane in het Panamese doel. Het was de eerste keer dat Engeland zes keer scoorde in een WK-duel.

Kane werd vervolgens meteen gewisseld, waarna de wedstrijd zich naar het einde sleepte. Wel viel er nog één keer te juichen. Panama redde tien minuten voor tijd de eer via Felipe Baloy, die de allereerste WK-treffer voor zijn land liet noteren. Door de zege zijn Engeland en België al zeker van de achtste finales. De twee toplanden treffen elkaar donderdag.

Plaats een reactie

zondag 24 juni 2018 om 15:57
Engeland serieuze outsiders voor het WK, dat is duidelijk! ;-D
Gaan we in Villa Sporza nu ook een verheerlijking van de Engelse krijgen zoals gisteren? Hoe zouden de buitenlanders daarop reageren??
Vind ik leuk
Lord Wenger +17035
zondag 24 juni 2018 om 16:02
De stilstaande fases gaan voor België het verschil maken voor de groepswinst. Engeland is er sterk in en we hebben gisteren gezien dat België daar nog werk aan heeft. Martinez en de gasten zullen daar best toch nog een paar uurtjes werk insteken om die Engelsen daarin te analyseren en de nodige verbeteringen aanbrengen.
[Reactie gewijzigd op zondag 24 juni 2018 om 16:03]
Vind ik leuk
zondag 24 juni 2018 om 16:53
Het is beter dat we van Engeland verliezen en dan alleen maar winnen, dan dat we Engeland verpletteren en dan een van de volgende matchen verliezen.
Vind ik leuk
Wolf1986 +1918
zondag 24 juni 2018 om 17:13
een hattrick, 2 penalties en een goal waar hij zelf niets aan kon doen, maar ja die tellen ook.
Vind ik leuk
zondag 24 juni 2018 om 17:44
Hoe zou het nog zijn met... de Engelsen die gisteren nog dachten dat ze geen kans maakten tegen de Belgen?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws