De Belgen een halve finale of finale? Ze hebben weinig verstand

"De Belgen een halve finale of finale? Ze hebben weinig verstand"

24-06-2018 14:20
17

De Rode Duivels maakten zaterdag gehakt van Tunesië. Zij moesten met een 5-2 nederlaag afdruipen. Velen zien België nu al als één van de favorieten voor WK-eindwinst. Nederlands journalist Valentijn Driessen gelooft daar helemaal niets van.

Het spel van de Belgen werd geroemd. Volgens Driessen was de ruime zege niet meer dan logisch. "Tunesië stelt helemaal niks voor. Daarvoor behaalde België ook al een grote uitslag tegen Panama, maar dit zijn gewoon de twee slechtste landen op het WK", klinkt bij Het Laatste Nieuws.

Aanvallend is de weelde groot, maar achterin is de kwaliteit beduidend minder, aldus de Nederlander. "Nou... achterin is het gewoon een gatenkaas. Geen snelheid met Vertonghen, Alderweireld en Boyata - bij Twente mislukt en hier staat ie gewoon op het WK-, het kan verkeren."

Op succes moeten de Rode Duivels alvast niet hopen. "De Belgen een halve finale of finale? Ja, dat denken de Belgen helemaal verkeerd. Of ze hebben weinig verstand van voetbal. Als deze ploeg tegen een goede aanval komt te spelen, dan gaan ze heel veel goals incasseren", besluit Driessen.