Leekens reageert op ontslag: Wilde hetzelfde doen als bij Rode Duivels

Leekens reageert op ontslag: "Wilde hetzelfde doen als bij Rode Duivels"

24-06-2018 13:38
4

Georges Leekens werd deze week onverwacht ontslagen bij Hongarije. Na zeven maanden werd hij al aan de deur gezet. Bij VRT komt hij terug op een lastige week.

Leekens kon geen goede resultaten voorleggen. Op vier wedstrijden verloor hij er drie en speelde hij één keer gelijk. "Ik had die vier vriendschappelijke matchen aangepakt om wat te herstructureren en dingen te veranderen. Ik wilde die wedstrijden gebruiken om een structuur neer te zetten die resultaten zou kunnen opleveren. Ik wilde doen wat ik ook bij België en Tunesië heb gedaan, twee landen die nu op het WK staan."

Hongarije kon echter niet meer wachten. "Ze wilden meteen resultaten zien. Je moet eerst opbouwen, dacht ik, maar dinsdag kreeg ik daar een slechte telefoon over. Ach, daar moet je je bij neerleggen, ik zal volgende week terugkeren naar Hongarije en mijn informatie doorspelen aan die mensen want zo ben ik nu eenmaal." 

Aan stoppen denkt de 69-jarige trainer zeker niet. "Ik heb een aantal dingen weggeduwd omdat ik vond dat die challenge in Hongarije voor mij het belangrijkste was. Is er iets getekend? Dat gaat soms heel snel hé, in de goeie richting, maar ook in de slechte richting. Ik laat het met veel plezier weten als het zover is."