Glansprestatie mét nuance: Hoe die stond te prutsen, dat is zelden gezien

Glansprestatie mét nuance: "Hoe die stond te prutsen, dat is zelden gezien"

24-06-2018 12:38
1

De Rode Duivels veegden Tunesië compleet van de mat (5-2) en toonden zich zo klaar om een belangrijke rol te vervullen op dit WK. Peter Vandenbempt was onder de indruk, al plaatst hij wel een grote kanttekening bij de tegenstander.

"Het uitgangspunt van Tunesië was anders dan tegen Engeland, waarin het vooral speelde om niet te verliezen", opent de journalist zijn analyse bij Sporza. "Wij dachten dat Tunesië tegen België de duels zou aangaan, keihard zou verdedigen en strak in de organisatie zou blijven, ook al moest het winnen om in het toernooi te blijven." Daar kwam echter niets van in huis. "Het was een soort opendeurdag, moet ik zeggen."

"Ik heb gehoord dat we dat niet mogen zeggen, maar ik doe het toch: Tunesië heeft ongelofelijk naïef verdedigd, heeft de deur wagenwijd opengezet en zette ongecontroleerd druk. Daarnaast maakte het ongelofelijk veel individuele fouten. Ik heb hun linksback tijdens de live-uitzending de 12e Rode Duivel genoemd. Hoe die stond te prutsen, dat is zelden gezien op de eindronde van een groot toernooi. En zo waren er nog wel een paar", sneert Vandenbempt.

Twee kanten
"Als je tegen de Rode Duivels de deur openzet, dan weet je dat ze fantastisch kunnen voetballen", klinkt hij positief. "Dat hebben ze gisteren (zaterdag, nvdr.) dan ook gedaan. Dus is de 5-2 een combinatie van de twee: de Tunesiërs waren verdedigend onbegrijpelijk zwak en de Belgen waren outstanding in het aanvalsspel. Dan krijg je een wedstrijd waarin België 5 keer scoorde, maar het had ook 15 keer kunnen zijn."