We moeten niet langer stiekem hopen, stilaan eens denken dat het kan

"We moeten niet langer stiekem hopen, stilaan eens denken dat het kan"

24-06-2018 08:30
4

De Rode Duivels hebben uitstekende punten gescoord met hun prestatie tegen Tunesië (5-2). In België stijgen de verwachtingen naar ongekende hoogtes. Is wereldkampioen worden een realistische doelstelling? Georges Leekens gelooft er alvast in.

"Laat de Rode Duivels nu maar eventjes genieten", vertelt de oud-bondscoach bij Het Laatste Nieuws. "Die barbecue en het familiebezoek hebben ze nu wel verdiend. De boog kan niet altijd gespannen staan. De rust die ze  hebben nu de kwalificatie al nagenoeg binnen is, dat is één ding. Je kan nu een beetje afwachten tegen wie je straks uitkomt in de volgende ronde. De match tegen Engeland zal niet beslissend zijn en daarna is het kijken wie de tegenstander wordt", denkt hij.

"Het vertrouwen is er nu en het publiek staat er weer voor honderd procent achter. Laten we hopen dat dit tot het einde van het toernooi duurt. Deze prestatie nu ook tegen Brazilië, Duitsland of Spanje neerzetten, dat moet de volgende stap zijn. We hoeven niet langer stiekem te hopen. We mogen er stilaan eens over beginnen denken dat het kan. Een topland wordt de volgende test, maar daar zijn we klaar voor", maakt Leekens zich sterk.