België klaar om te oogsten: 'Op dit moment zijn er eigenlijk geen werkpunten'

België klaar om te oogsten: 'Op dit moment zijn er eigenlijk geen werkpunten'

24-06-2018 07:52
6

Na de 5-2 tegen Tunesië zijn vele Belgische voetbalfans ongetwijfeld met de gedachte gaan slapen dat de Rode Duivels zich tot wereldkampioen kunnen kronen. Aimé Anthuenis is één van hen, al probeert hij de kalmte te bewaren.

'Dit was één van de beste matchen van het toernooi', vertelt de oud-bondscoach bij De Zondag. 'Bij de Belgen lag het tempo enorm hoog. Zijn er dan geen werkpunten? Op dit moment eigenlijk niet. We moeten niet te veel focussen op het negatieve. Nu is het uitkijken naar de match tegen Engeland. Hoe die aangepakt moet worden, dat kan enkel de coach aanvoelen. Martinez zal wel een verstandige afweging maken.'

Heel wat spelers maakten indruk tegen de (zwakke) Tunesiërs, maar één man viel Anthuenis in het bijzonder op: Romelu Lukaku. 'Hij heeft al het goede van de laatste tijd bevestigd. Zijn statistieken zijn ondertussen indrukwekkend aan het worden. Zijn criticasters zullen nu waarschijnlijk wel zwijgen. Dit België kan alle ploegen op het WK aan, maar uiteraard betekent dat nog niet dat we wereldkampioen gaan worden', aldus Anthuenis.