Duitsland ontsnapt aan blamage na onwaarschijnlijke apotheose

Duitsland ontsnapt aan blamage na onwaarschijnlijke apotheose

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 21:59za 23-06-2018 om 21:59

Duitsland heeft dankzij een doelpunt van Toni Kroos in de 95e minuut een sensationele zege geboekt op Zweden. Die Mannschaft móest winnen om het lot in eigen handen te houden in Groep F. Pas in de allerlaatste seconde, met tien man, zorgde Kroos voor de verlossing. 

Na de verrassende nederlaag tegen Mexico van een week geleden had het team van bondscoach Joachim Löw een overwinning nodig tegen Zweden. In de eerste helft dreigde het echter volledig verkeerd te gaan. Na een tumultueuze situatie voor het doel van Manuel Neuer - Jerome Boateng duwde Marcus Berg en Zweden had eigenlijk een penalty verdiend - werd het even later alsnog 1-0 voor de Scandinaviërs. Met een leep balletje werd Neuer gepasseerd door Toivonen. 

Löw greep tijdens de pauze in door targetman Mario Gomez in de ploeg te brengen voor Julian Draxler. Die aanvallende wissel betaalde zich vrijwel direct uit. Na een actie op links van Timo Werner belandde de bal via Gomez bij Marco Reus. Hij tikte binnen. 

In de resterende minuten kregen beide ploegen nog diverse kansen. Het zat Die Mannschaft meerdere keren bepaald niet mee. Onder meer Gomez miste een grote kans en de bal werd bijna in eigen goal gewerkt door een verdediger van Zweden.  

 Nadat Boateng in de slotfase van het veld was gestuurd (twee keer geel), was het alsnog Duitsland dat héél dichtbij een zege was. Doelman Robin Olsen redde fantastisch en invaller Julian Brandt raakte de paal. De broodnodige 2-1 viel uiteindelijk in de absolute slotseconde. Kroos krulde een vrije trap fenomenaal binnen. 

Mexico is met zes uit twee al geplaatst voor de volgende ronde. Duitsland en Zweden staan beide op drie punten. Komende woensdag neemt de regerend wereldkampioen het op tegen Zuid-Korea. Zweden treft Mexico.  

Plaats een reactie

Lord Wenger +17023
zaterdag 23 juni 2018 om 22:03
Dikke pietzakken. Zoals gisteren weer geen penalty gefloten voor de verliezende ploeg, terwijl ze er wel recht op hadden.
Vind ik leuk
vampire81 +1320
zaterdag 23 juni 2018 om 22:31
deze match is gewoon simpel te herleiden tot: zweden is het slachtoffer van het feit dat een ploeg als duitsland in de groepsfase nog niet mag uitgeschakeld zijn
Vind ik leuk
zaterdag 23 juni 2018 om 22:45
Mensen kunnen zeggen wat ze willen over Duitsland maar ik moet er niet aan denken dat een ploeg als Zweden doorgaat naar de volgende ronde ten kosten van dit (nog) matige Duitsland. Hopelijk gaan ze nu met meer zelfvertrouwen Zuid-Korea dat al klaar is verslaan met iets beter voetbal.
Vind ik leuk
Riddlin +2533
zaterdag 23 juni 2018 om 23:29
Op het einde winnen de Duitsers
Vind ik leuk
Wim1966 +1696
zondag 24 juni 2018 om 00:45
Die Mannschaft blijft grote kandidaat op het eind trofeetje voor mij.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws