Waasland-Beveren houdt makkelijk de nul, net geen dubbele cijfers voor Kortrijk

23-06-2018 21:17

Waasland-Beveren en KV Kortrijk zijn goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Zaterdag werkten beide clubs hun eerste oefenwedstrijd af. Die werd vlot gewonnen.

KFC Vrasene – Waasland-Beveren 0-4
Bij Waasland-Beveren was het lang wachten op dat eerste doelpunt. Dat viel er pas in de tweede helft, toen Daan Heymans de netten kon doen trillen. Drilon Sadiku verdubbelde niet veel later de score. Daan Heymans en Ndao maakten er ook nog 0-3 en 0-4 van, de eindstand.

Bissegem – KV Kortrijk 1-9
De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Kortrijkzanen. Na enkele minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Een nodige wake-up call voor Kortrijk, dat op zoek ging naar die gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk pas tien minuut voor rust. Teddy Chevalier, wie anders, maakte er 1-1 van.

Zijn eerste, niet zijn laatste. Want enkele minuten later stond het 1-2. Op slag van rust kon ook testspeler Kamara er nog 1-3 van maken. In de tweede helft ging Bissegem helemaal ten onder. Stojanovic zorgde voor de 1-4, Attal en Gantois voor de 1-5 en 1-6.

Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-8 en 1-9 via Liam Prez en Stojanovic. Net geen dubbele cijfers voor de Kerels.