Preud'homme ziet nieuweling Bastien uitblinken in eerste oefenwedstrijd

23-06-2018 21:02

Michel Preud'homme heeft zijn eerste oefenwedstrijd met Standard achter de rug. Amateurploeg RFCB Sprimont werd met gemak opzij gezet. Het werd 2-5.

Het eerste doelpunt viel al na amper elf minuten voetballen. Jonkie Evangelos Patoulidis kon met een prachtig afstandsschot de ban breken. Niet veel later werd het 0-2 na een omgezette strafschop van Renaud Emond.

De spits bleef voortgaan op zijn elan en kon in de negentiende minuut zijn tweede van de avond scoren. Nieuwkomer Samuel Bastien bekroonde zijn goed debuut met de 0-4 enkele minuten voor rust.

In de tweede helft was Sprimont plots springlevend. Het maakte er 1-4 en zelfs 2-4 van. De nederlaag was echter onafwendbaar. Jordi Llongola zorgde voor de 2-5 eindstand.

Eerste helft: Gillet, Lavalée, Emond, Deom, Marin, Bokadi, Patoulidis, Luchkevych, Bastien, Balikwisha et Laifis
Tweede helft: Bodart, Goreux, Pocognoli, Kosanovic, Groeneveld, Selahi, Liongola, Samake, Demarteau, Cop et R. Mmaee