Het spelersrapport: twee Rode Duivels laten de rest ver achter zich

23-06-2018 16:15
22

Onze Rode Duivels hakten Tunesië makkelijk in de pan met 5-2. Dit zijn de punten volgens de redactie van VoetbalPrimeur.be

Courtois - 6,5
De Rode Duivels gunden Tunesië enkele kansen, maar in de problemen kwamen de Belgen niet. Op Courtois kun je altijd rekenen. Aan de tegentreffers kon de doelman niks doen.

Vertonghen - 6,5
Het trio achterin deed weer zijn werk. Niks meer niets minder.

Boyata - 6,5
Zou meer dan tegen Panama getest moeten worden, maar daar was weinig van te merken.

Alderweireld - 6,5
Gaf samen met de twee anderen achterin amper iets weg.

Meunier - 7
De beste Meunier zagen we al een tijdje niet meer bij de Rode Duivels, maar zaterdag kwam ie er eindelijk weer door. Zijn voorzetten kwamen weer aan. En was vlak voor de rust van cruciaal belang bij de 3-1.

Witsel - 6,5
Witsel speelde opnieuw vrij onopvallend en dat wil veel zeggen over de kracht van de Belgen.

De Bruyne - 7
Tunesië had geluk. De Bruyne speelde nog niet zijn beste match, maar liet regelmatig zijn genialiteit zien.

Carrasco - 6,5
De meest ongelukkige Belg op het veld. Werkte hard, kreeg kansen, maar had pech in de afwerking. Speelde wel een sterke tweede helft

Mertens - 6,5
Speelde degelijk. Ging goed door. Had ook een voet in een goal. We weten dat hij nog beter kan.

Lukaku - 9
Hij kwam, hij zag en scoorde opnieuw twee keer. Lukaku is on fire. De achterhoede van Engeland heeft nu al schrik.

Hazard - 9
Niet Filip, maar Hazard is de Koning der Belgen. Eden kan alles met een bal en bewees dat tegen Tunesië. De manier waarop hij de 4-1 scoorde was niet klasse, maar wereldklasse. En dan zwijgen we nog over zijn cool bij de strafschop na 5 minuten.