Rode Duivels komen op toerental en spelen Tunesië naar huis

23-06-2018 15:55
17

De Rode Duivels hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Na de 3-0 tegen Panama werd er opnieuw ruim gewonnen, deze keer van Tunesië. Het werd 5-2.

De match kon nauwelijks beter beginnen voor de Belgen. Na amper zes minuten mocht Eden Hazard de bal op de stip leggen. In zijn typische stijl liet hij de keeper kansloos. De Belgen drukten door en kwamen snel op 2-0. Deze keer was Dries Mertens de assistgever, Romelu Lukaku werkte beheerst af. België leek vertrokken voor een monsterscore, maar nauwelijks een minuut later scoorde Dylan Bronn (AA Gent) tegen met het hoofd.

Na het halfuur ging het tempo flink omlaag, maar toch kon Lukaku nog de kers op de taart zetten. Met een 3-1 vlak voor de rust was Tunesië helemaal uitgeteld. In de tweede helft probeerden de Noord-Afrikanen nog voor een tweede doelpunt te gaan, maar het was Eden Hazard die aan de andere kant nog voor 4-1 zorgde. Roberto Martinez had genoeg gezien en haalde enkele belangrijke spelers eraf. Invaller Michy Batshuayi miste drie enorme kansen, maar haalde zijn thuis en maakte toch nog de 5-1. Khazri milderde nog tot 5-2.

De Rode Duivels zijn door die zege zeker van de volgende ronde, maar strijdt waarschijnlijk nog met Engeland om de groepswinst. Voor Tunesië is het toernooi na amper twee wedstrijden al afgelopen, tenzij Panama zou winnen van Engeland.