Real Madrid-middenvelder aast op transfer: ''Daarom is het beter dat ik vertrek''

Real Madrid-middenvelder aast op transfer: ''Daarom is het beter dat ik vertrek''

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 09:34za 23-06-2018 om 09:34

Mateo Kovacic stuurt aan op een vertrek bij Real Madrid deze zomer. De 24-jarige middenvelder baalt van het gebrek aan speeltijd bij de Champions League-winnaar en wil naar een club waar hij wél een vaste waarde is.

"Ik zou graag meer spelen in Madrid, want ik hou van voetbal en sta het liefst op het veld. Maar ik weet hoe moeilijk dat is. Om die reden denk ik dat ik het beste naar een andere club kan gaan, waar ik de kans krijg om in de basis te staan", laat Kovacic weten aan de Madrileense sportkrant Marca. De veelzijdige Kroaat vervulde vaak de rol van stand-in voor Casemiro, Toni Kroos en Luka Modric.

Kovacic kwam het afgelopen seizoen tot 21 competitieoptredens, maar slechts tien keer stond hij in de basis. De teller bleef dan ook steken op 988 minuten. "Zonder continuïteit zal ik nooit mijn potentieel waarmaken. Ik heb de afgelopen drie jaar ontzettend genoten in Madrid, met ongelooflijke ploeggenoten en veel prijzen. Maar ik was niet compleet gelukkig, omdat mijn bijdrage niet maximaal was en dat wil ik veranderen."

Ook het feit dat Kovacic zijn basisplaats is kwijtgeraakt bij Kroatië is van invloed. "Daar ben ik niet gelukkig mee. Daarom is het beter als ik van club verander. Real Madrid heeft een buitengewoon team met geweldige voetballers en wellicht ben ik nu te jong om daarin een groter aandeel te hebben. Ik weet het niet…"

Kovacic kwam in de zomer van 2015 voor dertig miljoen euro over van Internazionale. Hij heeft een contract tot medio 2021 in Madrid.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws