De elf: Martinez schenkt vertrouwen, (een beetje) opletten voor gele kaarten

De elf: Martinez schenkt vertrouwen, (een beetje) opletten voor gele kaarten

23-06-2018 06:45
4

Na de 3-0 zege tegen Panama kunnen de Rode Duivels zaterdag zonder zorgen beginnen aan hun tweede groepsduel. Tegen Tunesië verrast Roberto Martinez niet.

De afgelopen dagen speelde de bondscoach geen verstoppertje. Hij maakte al duidelijk dat zijn zorgenkinderen Thomas Vermaelen en Vincent Kompany nog even gespaard worden. Voor Dedryck Boyata betekent dat goed nieuws. De verdediger van Celtic start daarom opnieuw in de basis.

Tegen Tunesië staan ook de tien andere basisspelers van tegen Panama gewoon in de ploeg. Martinez heeft weinig redenen om iets te veranderen en doet dat ook niet. Dus ook de flankspeler Yannick Carrasco en Thomas Meunier krijgen het vertrouwen van de bondscoach.

Gele kaarten
Tegen Panama liepen Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en Meunier tegen een geel karton aan. Pakken ze tegen Tunesië opnieuw geel dan zijn ze geschorst tegen Engeland. De andere Rode Duivels beginnen 'schoon' aan de match. De gele kaarten - die de (andere) spelers zaterdag pakken – dragen ze mee tot de tweede ronde. Vanaf de kwartfinales worden de gele kaarten weggeschonken.

De vermoedelijke elf: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, Carrasco, Witsel, De Bruyne, Mertens, Hazard, Lukaku.