'Barcelona gaat voor terugkoop: Bayern laat vraagprijs van 75 miljoen euro weten'

'Barcelona gaat voor terugkoop: Bayern laat vraagprijs van 75 miljoen euro weten'

22-06-2018 22:04
2

De Spaanse krant Mundo Deportivo verwacht dat de transfer van Thiago Alcantara naar FC Barcelona rond gaat komen. Met de transfer is een miljoenenbedrag gemoeid.

Bayern München is bereid om Alcantara aan Barcelona te verkopen, maar alleen tegen een forse afkoopsom. Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona tussen de zeventig en 75 miljoen euro af moet tikken voor de middenvelder. De Catalanen zijn op zoek naar een vervanger voor Andrés Iniesta, die is vertrokken naar het Japanse Vissel Kobe. Een opvolger van de 33-jarige middenvelder loopt niet rond in de jeugdopleiding van Barça en dus moet de club die ergens wegkopen.

Barcelona heeft bij Bayern geïnformeerd naar de status van Alcantara. Der Rekordmeister wil hem van de hand doen, maar alleen voor een bedrag dat rond de zeventig miljoen euro ligt. Alcantara werd door Barça in 2013 juist verkocht aan Bayern voor een veel lager bedrag dan dat de Duitsers nu moeten betalen.

Miralem Pjanic blijft ook na de komst van Alcantara in beeld bij Barcelona. De 28-jarige middenvelder van Juventus wordt, net als de speler van Bayern, al een tijdje door de Spaanse topclub gevolgd.