UPDATE: Dimata valt geblesseerd uit, maar RSCA stelt meteen gerust

UPDATE: Dimata valt geblesseerd uit, maar RSCA stelt meteen gerust

23-06-2018 19:53
1

RSC Anderlecht heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen afgesloten met een 0-1 zege. Daarin kon Landry Dimata scoren. Al waren er achteraf meteen zorgen.

De spits, die nog steeds op de loonlijst van VfL Wolfsburg staat, viel in de tweede helft in. Hij zorgde meteen voor een impact en kon ook het enige doelpunt van de wedstrijd scoren. De wedstrijd afmaken zat er voor hem echter niet in. Hij moest de strijd enkele minuten voor tijd al staken.

Zo meldt La Dernière Heure dat de spits zich blesseerde. Om welke blessure het gaat, is echter niet geweten. Mogelijk bijzonder slecht nieuws voor paars-wit, dat Dimata wil huren van Wolfsburg. De spits mag de komende weken meetrainen en zelfs spelen met Anderlecht, maar de blessure van de spits zal Wolfsburg ongetwijfeld niet tevreden stemmen.

Update 22:00: De blessure van Dimata blijkt uiteindelijk niet al te erg te zijn. Volgens La Dernière Heure heeft hij enkel een stoot opgelopen en is er geen sprake van een lange afwezigheid.

Update 23/06 19:54: Anderlecht speelt zaterdagavond een nieuwe oefenwedstrijd, maar dan zonder Dimata. De spits blijft aan de kant. Tegenover Anderlecht-online had Dimata ook een reactie klaar voor de supporters. "Voor de zekerheid speel ik vandaag niet. Maandag ben ik klaar om mee op stage te vertrekken", gaf hij aan.