Gaat Martinez schuiven op zijn middenveld? Zijn inbreng is een geliefde optie

Gaat Martinez schuiven op zijn middenveld? "Zijn inbreng is een geliefde optie"

22-06-2018 19:28
1

Dries Mertens heeft onder Roberto Martinez een basisplaats afgedwongen bij de Rode Duivels. Toch is de kwieke aanvaller nog niet onaantastbaar. Volgens Stephan Keygnaert kan hij wel eens worden opgeofferd tijdens de moelijke wedstrijden.

"Martínez beseft dat hij, misschien nog niet tegen Engeland maar dan toch vanaf de knock-outfase, zijn middenveld zal moeten versterken. De bondscoach speelt daarbij met verschillende ideeën, waarbij het inbrengen van Marouane Fellaini een geliefde optie is. Martínez en de staf zijn bezig om Fellaini op training voor te bereiden op een cruciale rol vroeg of laat in dit toernooi", schrijft de chef voetbal van Het Laatste Nieuws.

"Het doorschuiven van De Bruyne zou in zo'n scenario ten koste kunnen gaan van Mertens. Tenzij Mertens ook voor dít probleem zélf komt aandraven met een oplossing... Nog zo'n prestatie als tegen Panama, nog een paar van die goals, zullen Martínez, die spelers in vorm niet snel wil slachtofferen, verplichten om het defensieve evenwicht te bewaren mét Mertens in het elftal", besloot Keygnaert.