Martinez maakt basiself bekend, maar Witsel weerlegt dat: Nee, weten nog niets

Martinez maakt basiself bekend, maar Witsel weerlegt dat: "Nee, weten nog niets"

22-06-2018 15:37
4

Wat iedereen wel verwachtte, zal ook gebeuren. De Rode Duivels treden zaterdag tegen Tunesië aan met de elf spelers die erin slaagden Panama over de knie te leggen in de openingswedstrijd (3-0). Dat heeft Roberto Martinez zelf bevestigd, al spreekt Axel Witsel zijn coach tegen.

Sporza meldt dat de bondscoach zijn groep al heeft ingelicht over de basisploeg van zaterdagmiddag, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Panama. Toen hield Martinez zijn formatie angstvallig geheim. Verrassingen heeft hij nochtans niet te verbergen: de Rode Duivels starten opnieuw met dezelfde elf namen.

Dat betekent dat Dedryck Boyata achterin Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bij staat. Over Thomas Vermaelen en Vincent Kompany had Martinez eerder al nieuws gebracht. Voor het overige beginnen de Duivels met hun klassieke elftal.

Geen geheimen dus, maar als we Witsel mogen geloven, is het nieuws voorbarig. Bij RTBF claimt de middenvelder namelijk dat de spelers nog van niets op de hoogte zijn. "Nee, we hebben nog niets vernomen. De coach zal zijn basiself bekendmaken op de wedstrijddag, zoals altijd", klinkt het.

De (vermoedelijke) basiself:

Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco - Mertens, Hazard - Lukaku