Vanhaezebrouck vreest: Het gaat een gecompliceerd seizoen worden

Vanhaezebrouck vreest: "Het gaat een gecompliceerd seizoen worden"

22-06-2018 12:15
16

Voor Anderlecht zijn er dit seizoen geen excuses meer: zij moeten het veel beter doen dan afgelopen seizoen. Een resem nieuwkomers moet dat vergemakkelijken, maar Hein Vanhaezebrouck weet dat de concurrentie hard wordt.

Vanhaezebrouck is bijzonder blij dat zijn kern breder is geworden. "De concurrentie moest scherper. Anderlecht moet zijn blazoen oppoetsen, maar het belooft een gecompliceerd seizoen te worden", verklaart hij bij Het Nieuwsblad.

Dat laatste komt omdat ook de concurrenten een stapje hoger willen zetten. "Standard wil beter doen dan vorig jaar en dus titel én beker pakken. Club versterkt zich fors, hoewel zij al kampioen zijn. Gent en Genk hebben ambitie. Wij moeten ons daartussen zetten", weet Vanhaezebrouck. 

Vanhaezebrouck is nu volop bezig met een strijdplan. "De uitdaging wordt om het maximum te halen uit een jonge groep. In de voorbereiding ligt de focus op fysieke arbeid, maar ook op het inpeperen van onze spelfilosofie. Dat vergt tijd. Het kan zijn dat we enkele oefenmatchen gaan verliezen."