Update: 'Kompany drijft intensiteit op, nieuwe deadline vooropgesteld'

Update: 'Kompany drijft intensiteit op, nieuwe deadline vooropgesteld'

25-06-2018 12:15
10

De Rode Duivels kregen daags na de eerste training van Thomas Vermaelen opnieuw goed nieuws. Vincent Kompany raakt fit voor de laatste groepswedstrijd tegen Engeland. Donderdag trapte de rots in de branding voor het eerst sinds zijn blessure een balletje.

Het Laatste Nieuws gaat ervan uit dat Kompany er zal bij zijn tegen de Engelsen. 'Zoals het er nu naar uitziet, haalt Vincent Kompany zeker die deadline. De patron van de Duivels trainde gisteren - enkele uren na de groepssessie - uitgebreid met de bal in Dedovsk', klinkt het.

De verdediger van Manchester City is hongerig, misschien zelfs té. Naar verluidt moest de medische staf Kompany wat intomen, zodat hij niet overhaast te werk gaat. Kompany zelf wil er absoluut staan tegen Engeland, het land waar hij zich ontpopte toch een wereldverdediger.

Na de wedstrijd tegen Tunesië sluit Kompany vermoedelijk weer aan bij de groep. De sterkhouder achterin viel begin juni tegen Portugal uit door een liesletsel. De medische staf werkte samen met 'Vince The Prince' keihard, waardoor de vaderlandse hoop weer toeneemt.

Update 25/06 (12u15): La Dernière Heure geeft mee dat Kompany nog niet zal spelen tegen Engeland. De revalidatie van de Belgische verdediger verloopt voorspoedig. Bovendien kan hij de intensiteit steeds meer opdrijven.

Vermoedelijk kan Kompany woensdag voor het eerst meetrainen met de groep. Het risico om hem meteen weer te verliezen, wil Martinez vermijden. Daarom zal Vince The Prince gespaard worden voor de achtste finales. Die worden op maandag of dinsdag gespeeld.