'Twee eersteklassers azen op Deschacht, één kijkt kat uit de boom'

'Twee eersteklassers azen op Deschacht, één kijkt kat uit de boom'

04-07-2018 07:00
15

Het nieuws sloeg in als een bom. Olivier Deschacht die na meer dan 600 wedstrijden afscheid moet nemen van RSC Anderlecht. De 37-jarige verdediger geeft de moed echter niet op, en terecht. Maar liefst drie eersteklassers zien wat in de routinier.

Donderdag werd Deschacht samen met Herman Van Holsbeeck gespot aan het Bosuilstadion. Dat wijst erop dat Antwerp FC alvast een gegadigde is om de linksachter in huis te halen. Gezien de goede banden tussen Van Holsbeeck en The Great Old, kan hij dienen als tussenpersoon.

Twee West-Vlaamse clubs
Het Laatste Nieuws weet dat er nog twee eersteklassers op de loer liggen. Zo zouden zowel KV Kortrijk als Zulte Waregem gepolst hebben bij Deschacht. Essevee wil zijn komst koppelen aan die van Thomas Buffel. De twee gevestigde waarden zijn bovendien goede vrienden buiten het voetbal.

Eddy Cordier, de CEO van Zulte Waregem, bevestigt dat de club beide spelers graag naar de Gaverbeek wil halen. "We informeerden naar Deschacht en het dossier is - net als dat van Buffel – hangende", reageert hij in Het Nieuwsblad.

Update 29/06 (07u15): Het Nieuwsblad maakt gewag van de interesse van twee buitenlandse clubs. Om welke teams het gaat, is niet geweten. Ook Zulte Waregem en Antwerp FC zijn nog steeds een optie voor Deschacht.

Update 04/07 (07u00): Deschacht heeft zijn keuze nog steeds niet gemaakt. De optie KV Kortrijk is bekoeld, aldus Het Nieuwsblad. Antwerp FC hoopt de routinier te overtuigen. Zulte Waregem wacht dan weer tot wanneer het enkele verdedigers heeft verkocht.