Ex-trainers stellen Anderlecht-fans gerust: Hij is uitstekend

Ex-trainers stellen Anderlecht-fans gerust: "Hij is uitstekend"

21-06-2018 22:35
2

Met Thomas Didillon heeft RSCA een nieuwe doelman in huis. De Fransman moet met Frank Boeckx strijden om dat plekje onder de lat. Maar is hij wel goed genoeg om de nummer één te worden.

Drie coaches die in België gewerkt hebben, kennen hem maar al te goed. De eerste is Albert Cartier, die hem zijn eerste profcontract gaf. "Anderlecht heeft een uitstekende keeper gehaald", zegt hij.

"Op sportief vlak heeft hij een enorm potentieel. Hij is geen nstinctieve keeper, hij denkt na, anticipeert en leest het spel heel goed", stelt hij de supporters gerust.

Beter en beter
Ook Arnauld Mercier, die zijn coach was bij Seraing, is een fan. "In het begin van de competitie maakte hij enkele foutjes, maar daarna werd hij beter en beter", zegt de trainer.

"Uiteindelijk hebben we een goed seizoen gedraaid met een vierde plaats en was Didillon een van de pijlers van de ploeg, terwijl hij nog maar negentien jaar was. Ik herinner me vooral een aantal goede reddingen in een-tegen-eensituaties. Het verwondert mij niet dat Anderlecht gecharmeerd van hem was", aldus Mercier.

José Riga, die zijn coach was bij FC Metz, kan zijn lof ook niet op. "Hij is een jongen die zijn boodschap kan overbrengen en ik heb hem meteen als titularis in de ploeg gezet. Hij heeft me niet teleurgesteld", aldus Riga.