'You're going to win the world cup', maar dat zeggen ze misschien tegen iedereen

"'You're going to win the world cup', maar dat zeggen ze misschien tegen iedereen"

22-06-2018 07:00

Zaterdag staat de tweede wedstrijd van de Rode Duivels op het WK op het programma. Voor elke wedstrijd laat VoetbalPrimeur twee bekende Vlamingen aan het woord. Vandaag is Vincent Fierens aan de beurt. Fierens presenteert op Qmusic en staat ook bekend als een fervent Antwerp-supporter. Tijdens het WK is hij ook aanwezig in Rusland om de poulewedstrijden van de Rode Duivels bij te wonen.

De radiopresentator is na de openingswedstrijd tegen Panama vooral benieuwd hoe de Rode Duivels voor de dag zullen komen tegen een topland. "Wij hebben natuurlijk al één ding gedaan, wat enkele andere toplanden hebben nagelaten in hun openingswedstrijd, en dat is winnen. Spanje en Portugal vond ik onderling heel sterk spelen, maar hun wedstrijden woensdag waren dan weer een pak minder. Maar die twee landen hebben dus wel al bewezen dat ze tegen andere toplanden mee kunnen doen. De vraag is hoe in wij in zo’n wedstrijd uit de verf gaan komen. Hopelijk gaan we dat tegen Engeland al eens zien", aldus Fierens.

Woensdag kreeg hij net als enkele andere persmensen de kans om met de Rode Duivels te praten op het oefencomplex. "Bij Kevin De Bruyne heb ik vooral het gevoel dat hij echt héél veel ‘goesting’ heeft. Ondanks de prijzen die hij dit seizoen met City heeft gepakt, is hij volgens mij de Rode Duivel die het meeste honger heeft. Hij speelt nu misschien in een iets lagere rol, die minder sexy is, maar hij heeft wel de touwtjes in handen en wordt nauw betrokken bij het project. Je ziet hem tijdens de training ook vaak overleggen met de bondscoach. En die rol, dat zint hem wel. Doordat De Bruyne een rijtje lager staat, krijgt Hazard hoger op het veld nog meer vrijheid en dat vindt ook hij leuk uiteraard", ziet de radiopresentator.

Wat denken de supporters van andere landen over onze Rode Duivels? "De mensen hebben hier vooral respect voor ons. Ik zit hier vooral tussen Russen en Zuid-Amerikanen en ik heb hier al verschillende keren ‘Lukaku, Hazard, great players. You’re going to win the world cup’ gehoord, maar het kan natuurlijk ook dat ze dat gewoonweg tegen iedereen zeggen. Het leuke is wel dat we in vergelijking met bijvoorbeeld het WK in 2002 zijn geëvolueerd van een saaie ploeg naar een ploeg met vedettes, met aantrekkelijk voetbal en met overwinningen", besluit hij.

Enkele studeertips van de Rode Duivels