'Misschien doen we wel beter dan tijdens Mexico '86, het kan zomaar'

'Misschien doen we wel beter dan tijdens Mexico '86, het kan zomaar'

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 12:40za 23-06-2018 om 12:40

Zaterdag staat de twee wedstrijd van de Rode Duivels op het WK op het programma. Voor elke wedstrijd laat VoetbalPrimeur twee bekende Vlamingen aan het woord. Vandaag is Jeron Dewulf aan de beurt. Dewulf is acteur en stand-upcomedian.

Hij vindt dat de Rode Duivels in hun openingswedstrijd tegen Panama een erg goede indruk hebben nagelaten. "Ik vind dat wij, het in vergelijking met andere landen die speelden tegen ploegen die de bus parkeerden, heel goed hebben aangepakt. Ik vond Engeland tegen Tunesië helemaal niet zo indrukwekkend. Vooral in de tweede helft, toen ook Tunesië wat meer gesloten ging spelen, geraakten ze er echt niet door. Mijn indruk is ook dat wij in België soms heel streng zijn voor de Rode Duivels, terwijl ik al heel veel goede dingen heb gezien", vindt hij.

De acteur gelooft ook dat de Rode Duivels op dit tornooi ver kunnen geraken. "Mijn eerste wereldbeker die ik bewust heb meegemaakt was Mexico ’86. Toen waren onze eerste drie wedstrijden rampzalig en uiteindelijk zijn we daar wel in de halve finale geraakt. Als de loting meezit, sluit ik niet uit dat we deze keer nog beter doen. De kans dat het niet lukt, is even groot. Maar ik vind het feit dat we geloven dat het kan, al heel erg leuk", vertelt een hoopvolle Dewulf.

Dewulf heeft Chileense roots, op dit WK heeft hij helaas maar één land om voor te supporteren. "Ik vind het erg spijtig dat Chili er niet bij is. Ik verlang echt naar een wedstrijd België-Chili. België had dan onterecht mogen winnen met 3-2. Dan zou België doorgaan, en had Chili toch fier mogen zijn en met opgeheven hoofd naar huis kunnen gaan. Dat had ik dan ook nog net uitgelegd gekregen aan de familie in Chili. Dat is dus hopelijk iets voor binnen vier jaar", lacht Dewulf.

Lees meer over:Rode Duivels

Plaats een reactie

Brubru +4760
zaterdag 23 juni 2018 om 10:51
Het grote verschil is natuurlijk dat er in 1986 niets werd verwacht en het daarom zo mooi was.
Nu is voor veel supporters - ik ben daar niet bij - uitschakeling voor de finale in welke omstandigheden dan ook een
afgang.
Vind ik leuk
Daydreamer +5742
zaterdag 23 juni 2018 om 11:28
De nagel op de kop! Tijdens een WK zijn geluk, het wedstrijdverloop mee hebben, vorm van de dag, loting, enz... minstens even belangrijk als het talent hebben.
Ik wil graag dat de duivels ver geraken, gewoon omdat we dan meer fijne momenten vol ambiance kunnen beleven... Aan een wereldtitel op zich verdien ik niets, het maakt me niet fier want ik heb er zelf niets aan bijgedragen, de rode duivels moeten mijn droom niet waarmaken,...
Laat ons met zijn allen gewoon positief supporteren, genieten van de sfeer en de leuke momenten en zien waar het schip strand :)
Vind ik leuk
zaterdag 23 juni 2018 om 16:29
Mexico '86 is voor de sport want 'j'aime la vie' is voor de muziek in België... we we hebben één keer een deftige prestatie afgeleverd en dat is genoeg om er de komende dertig jaar nog over te praten en naar te verwijzen...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws