Nieuwe Club Brugge-doelman heeft speciale hobby: Zelfs zonder uitrusting

Nieuwe Club Brugge-doelman heeft speciale hobby: "Zelfs zonder uitrusting"

21-06-2018 20:15
7

Club Brugge rekent volgend seizoen volop op de Kroaat Karlo Letica. Sport/Voetbalmagazine ging spreken met de Kroatische journalist Tomislav Gabelic, en die is vol lof.

Volgens Gabelic heeft Club een uitstekende koop gedaan. "Hij speelde nog maar een twintigtal wedstrijden in het eerste van Hajduk, maar zijn start was alleszins geweldig: in Rijeka stopte hij een strafschop, waardoor er daar voor het eerst in vijf jaar werd gewonnen; en tegen Istra 1961 kopte hij in de 95e minuut de winning goal binnen. Wat wil je dan dat ik zeg?", lacht hij in Sport/Voetbalmagazine.

Hajduk wist ook dat het goud in handen had, maar besefte het te laat. "Laat ons zeggen dat hij een talent is dat kan uitgroeien tot een heel goeie keeper. Vergeet niet dat zijn vroege doorbraak een verrassing was. Hij speelde zelfs nog met een studentencontract van zo'n tienduizend kuna, wat niet eens tweeduizend euro is. Toen ze hem inderhaast een mooi, meerjarig profcontract voorlegden, was het al te laat, want er circuleerden al geruchten over buitenlandse interesse."

Dat Letica fysiek in orde is blijkt ook uit zijn hobby. "Zijn vader bezit een cruiseboot waarmee hij in de zomer met toeristen tussen Split en Dubrovnik vaart. Karlo houdt van duiken. Zelfs zonder duikersuitrusting duikt hij meer dan twintig meter diep om op vissen te jagen. Hij is een goeie jongen die heel geliefd was in de kleedkamer van Hajduk."