OFFICIEEL: Weiler bereikt akkoord met Anderlecht en nieuwe club

OFFICIEEL: Weiler bereikt akkoord met Anderlecht en nieuwe club

21-06-2018 19:20
4

René Weiler heeft iets minder dan een jaar na zijn ontslag een nieuwe job gevonden. De Zwitserse coach gaat in zijn thuisland aan de slag, bij FC Luzern.

Dat meldt de club via de officiële kanalen. De coach zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Zwitserse club. Hij kon ook naar Al Shabab uit Saudi-Arabië, maar koos voor zijn familie.

Vooraleer Weiler weer aan de slag kon, moest er nog een akkoord gevonden worden met Anderlecht. De coach kreeg bij zijn vertrek geen afkoopsom met zich mee, maar het tot medio 2019 lopende contract werd aan hem doorbetaald. Er werd uiteindelijk een akkoord gevonden, al is het niet duidelijk welke som Weiler uiteindelijk nog gekregen heeft.

Het is nu de vijfde job als hoofdtrainer in Zwitserland voor Weiler. De 44-jarige Weiler stond eerder als interim-trainer FC Winterthur en FC Sankt Gallen aan het roer, voordat hij vaste aanstellingen kreeg bij FC Schaffhausen en FC Aurau.

Nadien maakt hij de overstap naar het Duitse Nürnberg, voordat hij bij Anderlecht neerstreek. Hij veroverde de 34e landstitel met de Brusselaars, maar werd negen maanden geleden na een slechte 9 op 21 op straat gezet.