OFFICIEEL: RB Leipzig kondigt komst van Nagelsmann (30) aan

OFFICIEEL: RB Leipzig kondigt komst van Nagelsmann (30) aan

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2018 om 18:35do 21-06-2018 om 18:35

Julian Nagelsmann is vanaf het seizoen 2019/2020 de nieuwe trainer van RB Leipzig. Dat heeft de nummer zes van het afgelopen Bundesliga-seizoen donderdagmiddag bekendgemaakt.

Nagelsmann (30) komt over van TSG Hoffenheim, waar hij nog een contract had tot 2021. Hij besloot echter gebruik te maken van een clausule in zijn contract, waardoor hij het komende seizoen nog aan het roer staat, maar daarna vertrekt. BILD en Kicker wisten dat Nagelsmann de nieuwe trainer van Leipzig zou worden en even later komt de Bundesliga-club zelf met de bevestiging.

Nagelsmann gaat bij Leipzig een contract tot 2023 tekenen. De dertigjarige Duitser gold lange tijd als topkandidaat voor de club. Leipzig wenst op dit moment verder niet in te gaan op de situatie rond Nagelsmann en belegt een persconferentie vóór de eerste training van het nieuwe seizoen. Volgens Duitse media is technisch directeur Ralf Rangnick de vervanger van Ralph Hasenhüttl, die zijn contract inleverde. Daarna neemt Nagelsmann het over.

"Ik vind het belangrijk om al vroeg voor duidelijkheid te zorgen", liet Nagelsmann in een statement weten op de clubsite van Hoffenheim. "Ik heb alles aan Hoffenheim en de medewerkers te danken, net als aan het team en de supporters. We hebben een historisch seizoen gedraaid waarin we ons voor het eerst in de geschiedenis hebben geplaatst voor de Champions League."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws