Denemarken morele winnaar na gelijkspel tegen veerkrachtig Australië

21-06-2018 15:57

Denemarken en Australië hebben elkaar in hun tweede groepsduel op het WK in evenwicht gehouden. Het duel in de Samara Arena eindigde in 1-1.

De Denen, met Hendrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) in de basis, gingen voortvarend van start. Al in de zesde minuut tekende Christian Eriksen voor de openingstreffer. Nicolai Jørgensen legde de bal breed, waarna Eriksen de bal fraai op de pantoffel nam. Mathew Ryan bleek kansloos. Niet lang daarna kreeg Jørgensen zelf een uitstekende kans om tot scoren te komen, maar de spits kopte naast.

Na de goal kwam Australië langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Nog voor rust kwam de ploeg van Bert van Marwijk op gelijke hoogte. Yussuf Poulsen maakte hands. De VAR moest vervolgens in actie komen. Scheidsrechter Antonio Mateu besloot na het zien van de beelden tot het geven van een strafschop. Mile Jedinak maakte vanaf elf meter vervolgens geen fout: 1-1.

In de tweede helft was het Australië dat het meest aanspraak mocht maken op een overwinning. Daniel Arzani, de jongste speler op dit WK, viel uitstekend in aan de kant van The Socceroos, maar ook hij slaagde er niet om zijn ploeg de overwinning te bezorgen.

Denemarken staat zodoende na twee duels op vier punten. Australië moet het doen met één punt. Later donderdag komen in dezelfde groep Frankrijk en Peru in actie.