Ik heb het gevoel dat nog geen enkele bondscoach het beste uit deze groep haalde

"Ik heb het gevoel dat nog geen enkele bondscoach het beste uit deze groep haalde"

21-06-2018 13:28
8

De Rode Duivels wonnen hun eerste wedstrijd in Rusland met 3-0 van Panama. Niet iedereen was onder de indruk. Zo vindt Karl Vannieuwkerke dat het niveau dringend de hoogte in moet.

"Eerlijk? We hebben vandaag een goeie ploeg, en we verliezen niet vaak. Maar die briljante, sprankelende wedstrijden met 90 minuten lang eenrichtingsverkeer? Die heb ik te weinig gezien de voorbije jaren”, opent de VRT-presentator in Humo.

Vergeleken met de andere toplanden valt het vaak tegen. "Als je naar Spanje of Duitsland kijkt, zie je ploegen die hun tegenstander bij de keel grijpen en anderhalf uur lang niet meer lossen. Dat hebben we al aan den lijve mogen ondervinden, maar zélf hebben we zoiets amper gedaan."

Gebrek aan spelplezier
Ook bondscoach Roberto Martinez blijft niet uit de wind. "Ik heb het gevoel dat er tot op vandaag nog geen enkele trainer in geslaagd is om het beste uit deze groep te halen."

Bovendien halen de sterkhouders niet het niveau van bij hun clubs. "Het heeft volgens mij ook veel met spelvreugde te maken. Neem nu Kevin De Bruyne, die heb ik bij de Duivels nog maar zelden het spelplezier van bij Manchester City zien uitstralen."