UPDATE: Anderlecht brengt beelden naar buiten van eerste training Dimata

UPDATE: Anderlecht brengt beelden naar buiten van eerste training Dimata

22-06-2018 15:27
30

RSC Anderlecht wil cashen, zoveel is duidelijk. De Brusselaars hopen nog heel wat geld te incasseren om vervolgens uit te halen op de transfermarkt. Een nieuwe spits is de topprioriteit. Luc Devroe weet alvast wie dat zal worden.

Landry Dimata wordt al verschillende weken genoemd bij paars-wit. De rasechte Brusselaar wordt vermoedelijk een jaartje gehuurd van VFL Wolfsburg, waar hij niet echt kon doorbreken dit seizoen. Devroe en Marc Coucke, die hem nog kennen van bij KV Oostende, werken aan zijn komst.

De sportief directeur van Anderlecht rekent erop de deal snel te beklinken. "We willen Dimata zo snel mogelijk op training, maar de bestuurders van Wolfsburg moeten nog hun fiat geven", aldus Devroe tegenover Het Nieuwsblad.

Dat andere doelwit, Carlos Eduardo, trekt waarschijnlijk niet naar het Constant Vanden Stockstadion. In aanvallend opzicht wordt ook Zakaria Bakkali genoemd. De éénmalig Rode Duivel kan ook naar Standard.

Update 22/06 (7u30): Een deal is er nog niet, maar niemand twijfelt eraan dat die er komt. Zo moet Anderlecht volgens Sportwereld wachten tot de entourage van Wolfsburg terug is van vakantie. Het houdt Dimata alvast niet tegen om nu al mee te gaan trainen. Vrijdag wordt hij op training verwacht bij de Brusselaars.

Update 22/06 (15u27): Zoals voorspeld heeft Dimata vrijdagmiddag zijn eerste pasjes op het oefenterrein van Anderlecht gezet. De aanvaller tekende present op de oefenstonde van Hein Vanhaezebrouck, zo blijkt uit een fotomontage die paars-wit de wereld instuurt.