Spanje beklaagt zich: ''Dit verziekt het spel, heeft niets met voetbal te maken''

Spanje beklaagt zich: ''Dit verziekt het spel, heeft niets met voetbal te maken''

21-06-2018 09:49
5

Dani Carvajal heeft zich beklaagd over de instelling van de spelers van Iran tijdens het WK-duel van woensdag. De rechtsback, die voor het eerst in de basis stond, boekte een nipte 1-0 zege met Spanje.

Carvajal stoorde zich niet eens aan het verdedigende spel van Iran. "Dat ze tegen ons een muur optrekken, is gewoon een onderdeel van het spel. Maar dat geldt niet voor het tijdrekken en het veinzen van blessures", zegt de Real Madrid-speler tegen de Spaanse krant AS. "Ze bleven maar vallen, terwijl er niets gebeurde."

"Dit verziekt het spel, het heeft gewoon niets met voetbal te maken. Gelukkig hebben we gewonnen, dat is uiteindelijk het belangrijkst", vervolgt Carvajal. Diego Costa was de matchwinner met een treffer tien minuten na rust. "Er waren zo veel onderbrekingen, steeds lag er een speler op de grond. Daardoor konden we niet in het gewenste ritme komen. Maar we hebben drie punten gepakt, daar ben ik heel blij mee", reageert ook bondscoach Fernando Hierro.

"Ons niveau moet omhoog. In dat groeiproces dienen we wel door te gaan met winnen. Dit was een heel moeilijke wedstrijd tegen een ploeg die heel goed kan verdedigen. We konden de snelheid niet in de wedstrijd houden", besluit Hierro.