Clubs uit Jupiler Pro League geloven, op Club Brugge na, niet in Belgische spelers

Clubs uit Jupiler Pro League geloven, op Club Brugge na, niet in Belgische spelers

20-06-2018 23:42
7

De Jupiler Pro League geldt de laatste jaren als transitland, waar spelers zich in de kijker kunnen spelen van de grote competities. Jammer genoeg richten onze clubs zich voornamelijk op buitenlands talent. Die trend lijkt niet te gaan keren in het seizoen 2018-2019.

Sport/Voetbalmagazine bestudeerde de transfers die tot nu toe plaatsvonden in het tussenseizoen. In totaal rondden de clubs uit de JPL al 56 inkomende transfers af. Liefst 43 van die spelers komen uit het buitenland, goed voor een percentage van 78 procent.

Vooral Waasland-Beveren gaat de buitenlandse toer op. Op de Freethiel streken de voorbije weken al elf nieuwkomers neer. Slechts twee van die jongens hebben de Belgische nationaliteit: Daan Heymans en Davy Roef, die nota bene vorig seizoen al actief was voor Waasland-Beveren. 

Enkel Club Brugge lijkt de tendens iet of wat tegen te gaan. Met Siebe Schrijvers, Mats Rits en recent nog Clinton Mata haalde het al drie landgenoten in huis. Daarnaast investeerde de landskampioen ook wel in Kroaat Karlo Letica en Nederlander Arnaut Groeneveld.