Jeugd blijft prioriteit voor Anderlecht: Multiculturele stad is een troefkaart

Jeugd blijft prioriteit voor Anderlecht: "Multiculturele stad is een troefkaart"

20-06-2018 23:22
1

RSC Anderlecht maakte de laatste jaren internationaal naam met haar sterke jeugdwerking. Cano Football wilde wel eens weten wat het geheim is van de Brusselaars en nodigde Jean Kindermans uit voor een gesprek.

"Anderlecht is de straat", opent het hoofd opleidingen. "Wij vormen een spiegel van de maatschappij. Brussel is een grote stad, zoals Londen of Parijs dat ook zijn. Dat multiculturele aspect is een troefkaart voor ons. Neem Vincent Kompany, een zoon van een Afrikaanse vader en een Belgische moeder, een bescheiden familie zonder dure wagen, opgevoed in het centrum van Brussel. Hij werd beïnvloed door de straat."

Lokale verankering blijft een essentieel onderdeel van de filosofie van paars-wit. "Voor we naar elf-tegen-elf-voetbal overschakelen proberen we de beste Brusselse spelers te halen. Dus tussen de U6 en de U12 focussen we enkel en alleen op jongens die in onze buurt wonen. Als jongeren die verder weg wonen, iets extra's hebben, zullen we dat bekijken. Maar het is ingrijpend om een jongen van die leeftijd te scheiden van zijn familie", besluit Kindermans.

No Poll