Jeugd blijft prioriteit voor Anderlecht: Multiculturele stad is een troefkaart

Jeugd blijft prioriteit voor Anderlecht: "Multiculturele stad is een troefkaart"

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 23:22wo 20-06-2018 om 23:22

RSC Anderlecht maakte de laatste jaren internationaal naam met haar sterke jeugdwerking. Cano Football wilde wel eens weten wat het geheim is van de Brusselaars en nodigde Jean Kindermans uit voor een gesprek.

"Anderlecht is de straat", opent het hoofd opleidingen. "Wij vormen een spiegel van de maatschappij. Brussel is een grote stad, zoals Londen of Parijs dat ook zijn. Dat multiculturele aspect is een troefkaart voor ons. Neem Vincent Kompany, een zoon van een Afrikaanse vader en een Belgische moeder, een bescheiden familie zonder dure wagen, opgevoed in het centrum van Brussel. Hij werd beïnvloed door de straat."

Lokale verankering blijft een essentieel onderdeel van de filosofie van paars-wit. "Voor we naar elf-tegen-elf-voetbal overschakelen proberen we de beste Brusselse spelers te halen. Dus tussen de U6 en de U12 focussen we enkel en alleen op jongens die in onze buurt wonen. Als jongeren die verder weg wonen, iets extra's hebben, zullen we dat bekijken. Maar het is ingrijpend om een jongen van die leeftijd te scheiden van zijn familie", besluit Kindermans.

Poll

Wat vind jij van de jeugdopleiding van Anderlecht?

(178 stemmen)

Plaats een reactie

Wankstar123 +2065
donderdag 21 juni 2018 om 07:39
Op basis van vorig jaar is het allesinds een verbetering in vergelijking met de periode van Weiler.
Vind ik leuk
Geofpurple +6195
donderdag 21 juni 2018 om 09:46
Zou mijn bonen daar niet op te weeg leggen. Vorig seizoen was meer uit noodzaak dan iets anders
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws