Update: 'Real Madrid troeft rivaal Barcelona af en haalt twaalfjarige IJslander'

Update: 'Real Madrid troeft rivaal Barcelona af en haalt twaalfjarige IJslander'

20-06-2018 17:10

FC Barcelona en Real Madrid jagen allebei op een talentvolle IJslander. De zestienjarige spits Adri Lucas Gudjohnsen heeft zich volgens Sport in de kijker van beide eeuwige rivalen gespeeld.

De zoon van de bekende oud-voetballer Eidur Gudjohnsen speelde de afgelopen seizoenen al in Barcelona, voor Espanyol. De jeugdinternational van IJsland heeft een prima seizoen achter de rug en heeft naar verluidt de aandacht getrokken van beide Spaanse grootmachten.

Barça lijkt over de betere papieren te beschikken. Vader Eidur heeft een verleden in Camp Nou en broer Tristan Daniel is al sinds 2015 actief in de jeugdopleiding van de Catalanen. De jongste Gudjohnsen-telg is volgens Sport echter ook geïnteresseerd in het aanbod vanuit Madrid. De Koninklijke kan financieel meer gewicht in de schaal leggen dan Barcelona.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat beide grootmachten tegenover elkaar staan op de transfermarkt. De twee hebben allebei hun pijlen gericht op het Braziliaanse wonderkind Rodrygo Goes, waar Real Madrid mee aan de haal lijkt te gaan.

Update 20/6 17.03: Real Madrid heeft de strijd om Gudjohnsen gewonnen, meldt Diario Sport. De talentvolle IJslander heeft om de tafel gezeten met Barcelona, maar zag meer heil in het aanbod dat De Koninklijke hem deed. Bovendien gaat de twaalfjarige Tristan Daniel met zijn broer mee naar Madrid: vader Eidur wil dat de familie bij elkaar blijft en heeft er, ondanks zijn verleden als speler van FC Barcelona, geen problemen mee dat de twee naar Madrid vertrekken.