Boyata bijt terug: Laat ze maar praten in Engeland, daar trek ik me niks van aan

Boyata bijt terug: "Laat ze maar praten in Engeland, daar trek ik me niks van aan"

19-06-2018 17:47
4

Een echte graadmeter kan je het moeilijk noemen, maar Dedryck Boyata overleefde zijn debuut op een WK-eindronde zonder het minste probleem. Tegen Panama (3-0) zorgde de verdediger er mee voor dat de nul op het bord bleef.

"Of ik de fans heb overtuigd?", kreeg de Brusselaar volgens Het Laatste Nieuws meteen opgeworpen tijdens zijn perspraatje een dag later. "Ik weet het niet. Ik voelde me goed op het veld en heb m'n uiterste best gedaan. We hebben ook hard gewerkt op de automatismen met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen en het geeft een boost dat we meteen een clean sheet konden verwezenlijken."

Voor aanvang van het WK heersten er nochtans twijfels rond Boyata. "Belgische fans zien me niet zo vaak spelen, maar Martínez volgt me een heel seizoen door", repliceert hij. "Op basis daarvan kreeg ik mijn kans. Dat is een leuk gevoel." Voor de 25-jarige verdediger was het pas zijn eerste basisplek in een duel met inzet met de nationale ploeg.

Engeland lik op stuk geven
Ook over het Kanaal werd wat lacherig gedaan over Boyata, die bij Celtic FC voetbalt en een verleden heeft bij Manchester City. "De kritiek vanuit Engeland trek ik me niet aan, dat is iets van buitenaf. We hebben een magnifieke groep en werken aan onze goede en minder goede punten. We willen hier tot het einde blijven, laat ze maar praten in Engeland", klinkt het duidelijk. Wie weet kan Boyata op speeldag drie wel wraak nemen, wanneer de Rode Duivels de Engelsen in de ogen kijken.