Zelfbewuste Preud'homme mikt hoog: Kijk naar Brugge voor wij daar passeerden

Zelfbewuste Preud'homme mikt hoog: "Kijk naar Brugge voor wij daar passeerden"

19-06-2018 17:00

Met de aanstelling van Michel Preud'homme zullen de verwachtingen rond Standard Luik erg hoog liggen het komende seizoen. Vele fans dromen nu al van de landstitel. De nieuwe trainer vraagt om tijd, al gelooft hij wel dat hij de juiste man op de juiste plaats is.

"Wanneer wij bij een club binnenkomen, proberen we het maximale eruit te halen", verwijst hij naar zichzelf en Emilio Ferrera, die, zo noteerde La Dernière Heure, ook T1 zal worden. "We gaan trachten enkele zaken aan te passen om nog competitiever te worden. We staan meteen voor een topseizoen, met Europees voetbal."

Loodst Preud'homme de Rouches op termijn naar een landstitel, zoals hij twee jaar terug bij Club realiseerde? "We moesten daar alles heropbouwen", herinnert hij zich. "Standard heeft enkele delicate momenten gekend, maar heeft iets solide opgebouwd. In vergelijking met het verleden ligt het moeilijk, al gaat de club wel de juiste kant uit."

Vergelijkingen
De oud-doelman is dus vast van plan om de Brugse successen ook naar Luik te brengen. Daarvoor predikt hij wel rust. "Kijk naar Club voor onze passage", verwijst hij opnieuw. "We hebben het werk geleverd. Dat heeft enige tijd geduurd, maar Club is op het vlak van resultaat wel de meest regelmatige ploeg geworden over de voorbije vier jaar heen."

No Poll