OPSTELLING: Anderlecht-duo op de bank, Kouyaté en Eupenaar starten wél

OPSTELLING: Anderlecht-duo op de bank, Kouyaté en Eupenaar starten wél

19-06-2018 16:43

Polen en Senegal zijn de laatste landen die op het WK voetbal in actie komen. In het Spartak stadion spelen zij hun eerste groepsduel, waarin heel wat Belgische links te leggen vallen.

Bij Polen zijn de ogen vooral gericht op het spitsenduo Robert Lewandowski en Arkadiusz Milik. De aanvaller van Bayern München is de grote ster, maar ook Napolitaan Milik is een spits om rekening mee te houden. Lukasz Teodorczyk is het slachtoffer van de grandeur van beide spitsen. Hij moet vrede nemen met een stek op de bank.

Aan de andere kant is alle hoop gevestigd op Sadio Mané, de aanvaller van Liverpool die vorige maand met zijn ploeg de Champions League-finale van Real Madrid verloor. Ook die andere Anderlecht-speler, Kara Mbodji, begint als wisselspeler aan het WK, net als Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) overigens. Kara sukkelde lang met een blessure. Eupenaar Moussa Wagué mag dan weer wél aantreden.

De eerste wedstrijd in deze groep werd dinsdagmiddag al gespeeld. Het duel tussen Colombia en Japan eindigde in een verrassende 1-2 overwinning voor de Aziaten.

Polen: Szczesny; Piszczek, Pazdan, Cionek, Rybus; Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Grosicki; Milik en Lewandowski.

Senegal: K. Ndiaye; Wague, S. Sané, Koulibaly, Sabaly; Sarr, A. Ndiaye, Gueye, S. Mané; Niang en Diouf.

Lees ookKara en Teodorczyk begroeten mekaar hartelijk in aanloop naar WK-treffen