Vier fans openen de aanval op Coucke, rechtbank moet soelaas brengen

Vier fans openen de aanval op Coucke, rechtbank moet soelaas brengen

18-06-2018 21:22
11

De overname van Anderlecht door Marc Coucke doet al van bij het begin stof opwaaien, zeker omdat hij voorlopig eigenaar blijft van het stadion van KV Oostende. Is dat geen belangenvermenging? Vier supporters willen dat de Voetbalbond dat uitzoekt.

Op 23 maart liep er bij de Pro League én de KBVB al een klacht van een fan binnen, weet RTBFDaarin stond te lezen dat ze alles in het werk moesten stellen om de integriteit van de competitie te vrijwaren. Kort daarna sloten drie andere supporters zich aan bij die klacht.

Advocaat Laurent Stas De Richelle werd ingeschakeld door de vier. "Ondanks een formele vraag daartoe, heeft de Pro League koppig geweigerd om ook maar het minste signaal te geven na die legitieme bezorgdheid. Ze verbergen zich liever achter de beslissing van de licentiecommissie. Die is dan weer gebaseerd op... de verklaringen van de nieuwe eigenaar van KV Oostende. Die houding heeft onze twijfels alleen maar versterkt."

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel houdt zich nu bezig met deze zaak. De competitie begint echter al op 27 juli. Op 30 juni zou er daarom al een uitspraak zijn over de vermeende belangenvermenging.