Done deal: 'Arsenal betaalt 25 miljoen euro voor Duitse doelman'

Done deal: 'Arsenal betaalt 25 miljoen euro voor Duitse doelman'

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 20:30ma 18-06-2018 om 20:30

Arsenal is zeer bedrijvig op de transfermarkt. De Londenaren hebben nu ook een nieuwe doelman gevonden. Bernd Leno komt over van Bayer Leverkusen, meldt BILD woensdag.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Duitse krant wordt de deal binnenkort wereldkundig gemaakt. Leno had een transferclausule van twintig miljoen euro in zijn contract staan, maar die was slechts geldig tot eind april. Leverkusen kan daardoor vragen wat het wil, maar lijkt genoegen te nemen met een bedrag tussen de twintig en 25 miljoen euro.

Leno wordt bij Arsenal de eerste doelman. De Tsjechische routinier Petr Cech maakt een pas op de plaats en wordt zijn stand-in. Leverkusen weet al enige tijd van de vertrekwens van Leno, die buiten de Duitse WK-selectie viel. Met Lukas Hradecky haalde de club al een opvolger in huis.

Arsenal staat naar verluidt ook op het punt om Lucas Torreira te halen. De Uruguayaanse middenvelder komt voor 25 miljoen over van Sampdoria. Eerder legde de club van de nieuwe manager Unai Emery al Stephan Lichtsteiner vast.

Update 18/6 19.59: Arsenal en Leno zijn eruit, meldt Der Kicker maandag. Arsenal betaalt 25 miljoen voor de doelman, die dinsdag een vijfjarig contract zal gaan ondertekenen, wanneer hij zijn medische keuring doorstaat.

Plaats een reactie

Smuuw +1429
dinsdag 19 juni 2018 om 03:29
Yihaaaa
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws