'De Rode Duivels zijn WK-zwaargewichten, maar ze blonken niet uit'

'De Rode Duivels zijn WK-zwaargewichten, maar ze blonken niet uit'

18-06-2018 20:30
6

De Rode Duivels konden hun openingswedstrijd op het WK winnen. Tegen Panama werd het 3-0. Uiteindelijk niet echt een makkelijke overwinning. Al was men in het buitenland toch onder de indruk.

Onder andere de Amerikaanse New York Times omschrijft de Rode Duivels als "echte zwaargewichten op dit WK". 'België is de eerste WK-favoriet die ook echt kon domineren na de mislukkingen van Duitsland, Brazilië en Argentinië. Panama was geen grote tegenstander, maar dit zou weleens het jaar van de Rode Duivels kunnen worden', schrijft de Amerikaanse krant.

Bij de BBC waren ze toch iets minder positief. In Engeland zag men vooral dat de Rode Duivels het niet gemakkelijk hadden. Vooral de Panamezen kregen heel wat lof. 'Ze mogen trots zijn op de prestatie die ze hebben neergezet. De Rode Duivels hadden het moeilijk', aldus de BBC.

L'Equipe was matig positief en sprak van een geslaagde openingswedstrijd tegen 'klein duimpje' Panama. 'De Panamezen konden België nooit echt in gevaar brengen. Toch moest België tot de tweede helft wachten tot het ook kon vieren. Ze wonnen zonder echt uit te blinken.'

Bij de Volkskrant had men vooral lof voor de tweede helft van onze Rode duivels. 'Want echt soepel en swingend zag het er in de eerste helft niet uit aan de kant van de Belgen.  Maar Dries Mertens, de kleine buitenspeler, opende na rust de score met een schitterende volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna was het spits Romelu Lukaku die nog twee doelpunten maken', klinkt het vanuit Nederland.