'De Rode Duivels zijn WK-zwaargewichten, maar ze blonken niet uit'

  'De Rode Duivels zijn WK-zwaargewichten, maar ze blonken niet uit'

  De Rode Duivels konden hun openingswedstrijd op het WK winnen. Tegen Panama werd het 3-0. Uiteindelijk niet echt een makkelijke overwinning. Al was men in het buitenland toch onder de indruk.

  Onder andere de Amerikaanse New York Times omschrijft de Rode Duivels als "echte zwaargewichten op dit WK". 'België is de eerste WK-favoriet die ook echt kon domineren na de mislukkingen van Duitsland, Brazilië en Argentinië. Panama was geen grote tegenstander, maar dit zou weleens het jaar van de Rode Duivels kunnen worden', schrijft de Amerikaanse krant.

  Bij de BBC waren ze toch iets minder positief. In Engeland zag men vooral dat de Rode Duivels het niet gemakkelijk hadden. Vooral de Panamezen kregen heel wat lof. 'Ze mogen trots zijn op de prestatie die ze hebben neergezet. De Rode Duivels hadden het moeilijk', aldus de BBC.

  L'Equipe was matig positief en sprak van een geslaagde openingswedstrijd tegen 'klein duimpje' Panama. 'De Panamezen konden België nooit echt in gevaar brengen. Toch moest België tot de tweede helft wachten tot het ook kon vieren. Ze wonnen zonder echt uit te blinken.'

  Bij de Volkskrant had men vooral lof voor de tweede helft van onze Rode duivels. 'Want echt soepel en swingend zag het er in de eerste helft niet uit aan de kant van de Belgen.  Maar Dries Mertens, de kleine buitenspeler, opende na rust de score met een schitterende volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna was het spits Romelu Lukaku die nog twee doelpunten maken', klinkt het vanuit Nederland.

  Lees meer over:Rode DuivelsWK 2018

  Plaats een reactie

  Zetterberg +10031
  maandag 18 juni 2018 om 20:51
  We moesten met een pluim in ons gat al dansend op de 'La Cucaracha' met 9-0 gewonnen hebben, dan zou mijn vrij positief zijn,....denk ik!
  Zeveraars...
  Vind ik leuk
  Wolf1986 +1676
  maandag 18 juni 2018 om 22:21
  l'equipe zou beter ook naar hun equipe kijken
  Vind ik leuk
  Amongoth +177
  dinsdag 19 juni 2018 om 01:15
  Opdracht volbracht ?? Deze hoop sukkelaars was niet om aan te zien, en dan heb ik het over de Belgen. Van Panama kan je zoiets verwachten, het zijn geen profs. Je kunt elke match niet spelen zoals Man City, maar deze ploeg heeft geen karakter, geen inzicht, geen vechtlust, gewoon niets. Hoe kun je het nog in je hoofd krijgen, te denken dat je met dit zootje wereldkampioen wordt.
  Vind ik leuk
  Smuuw +726
  dinsdag 19 juni 2018 om 03:32
  ladidaa en maar negatief blijven. Kan jij soms ook eens gemeend lachen :)
  [Reactie gewijzigd op dinsdag 19 juni 2018 om 03:33]
  Vind ik leuk
  Zetterberg +10031
  dinsdag 19 juni 2018 om 09:21
  3-0 tegen een ploeg die tijdens de kwalificatie:
  1 keer won en 1 keer gelijk speelde tegen Costa Rica
  gelijk speelde tegen de VS en tegen Mexico.

  Het zijn geen adelbrieven om "U" tegen te zeggen, maar om ze af te schilderen als zwakste ploeg...dan lijkt een droge 3-0 gerechtvaardigd!
  Vind ik leuk
  dinsdag 19 juni 2018 om 18:14
  Ga es biljarten paljas !
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws