Wat hebben we geleerd: 'Vertrouwen bij de vleet, kaarten ook'

18-06-2018 19:48
3

De eerste zege op het WK is binnen voor de Rode Duivels. Panama werd al bij al simpel aan de kant gezet. Maar hebben we geleerd van het eerste duel in Rusland. VoetbalPrimeur,be zet de belangrijkste zaken op een rij.

Vertrouwen
We moeten niet twijfelen, onze jongens blaken van het zelfvertrouwen. Dat was al te zien in de eerste minuten. Meteen trokken de Belgen ten aanval. Toen de eerste goal lang uitbleef, panikeerden de Belgen niet. Toen de 3-0 op het bord stond, ging de bal nog lekkerder rond. Een live rondo op het WK viel een paar keer waar te nemen.

Wapens bij de vleet
In de voorbereiding was Eden Hazard de ster. Nu speelde hij iets minder, maar anderen namen de rol over. Zo hoort het. Eigenlijk viel het zelfs niet op dat Kevin De Bruyne een mindere wedstrijd speelde. Bij zijn assist van de 2-0 maakte hij trouwens zijn hele match goed. En Romelu Lukaku, ... die scoort wanneer hij wil.

Ongeruste fans en analisten
Bij de rust stond het nog 0-0, Heel wat fans en analisten waren meteen kritisch. Dat was voor niks nodig. In de eerste helft kregen de Belgen immers voldoende kansen. Een doelpunt ontbrak. Een beetje geluk ook. Laat het een les zijn en laten we rustig blijven. Een match duurt 90 minuten en een WK nog langer.

Ruimte in de rug
Met een 3-4-3 valt er voor de tegenstanders van de Rode Duivels heel wat ruimte in de rug van onze flanken te winnen. Carrasco en Meunier werden een paar keer gepakt. Tegen Panama kan dat nog. Later in het tornooi mag dat niet meer. Op een gegeven moment leken de Belgen over te schakelen naar een 4-3-3. Daarmee kan het probleem opgelost worden.