Wat hebben we geleerd: 'Vertrouwen bij de vleet, kaarten ook'

Wat hebben we geleerd: 'Vertrouwen bij de vleet, kaarten ook'

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 19:48ma 18-06-2018 om 19:48

De eerste zege op het WK is binnen voor de Rode Duivels. Panama werd al bij al simpel aan de kant gezet. Maar hebben we geleerd van het eerste duel in Rusland. VoetbalPrimeur,be zet de belangrijkste zaken op een rij.

Vertrouwen
We moeten niet twijfelen, onze jongens blaken van het zelfvertrouwen. Dat was al te zien in de eerste minuten. Meteen trokken de Belgen ten aanval. Toen de eerste goal lang uitbleef, panikeerden de Belgen niet. Toen de 3-0 op het bord stond, ging de bal nog lekkerder rond. Een live rondo op het WK viel een paar keer waar te nemen.

Wapens bij de vleet
In de voorbereiding was Eden Hazard de ster. Nu speelde hij iets minder, maar anderen namen de rol over. Zo hoort het. Eigenlijk viel het zelfs niet op dat Kevin De Bruyne een mindere wedstrijd speelde. Bij zijn assist van de 2-0 maakte hij trouwens zijn hele match goed. En Romelu Lukaku, ... die scoort wanneer hij wil. 

Ongeruste fans en analisten
Bij de rust stond het nog 0-0, Heel wat fans en analisten waren meteen kritisch. Dat was voor niks nodig. In de eerste helft kregen de Belgen immers voldoende kansen. Een doelpunt ontbrak. Een beetje geluk ook. Laat het een les zijn en laten we rustig blijven. Een match duurt 90 minuten en een WK nog langer.

Ruimte in de rug
Met een 3-4-3 valt er voor de tegenstanders van de Rode Duivels heel wat ruimte in de rug van onze flanken te winnen. Carrasco en Meunier werden een paar keer gepakt. Tegen Panama kan dat nog. Later in het tornooi mag dat niet meer. Op een gegeven moment leken de Belgen over te schakelen naar een 4-3-3. Daarmee kan het probleem opgelost worden.

Kaartersclub
Na amper één match staan er al drie Rode Duivels op scherp. Meunier, Jan Vertonghen en De Bruyne moeten in de volgende matchen opletten.

Lees ook: VP Rapport - Aanvallend compartiment doet zijn job, Courtois is wakker

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

VeeDeeVee +18538
maandag 18 juni 2018 om 20:43
Tegen een team dat voetbalt, gaan ze ook beter tot hun recht komen.
Vind ik leuk
JoeCanoe +1223
maandag 18 juni 2018 om 20:56
Ik kan me niet herinneren dat Mertens een kaart heeft gekregen.
Vind ik leuk
Amongoth +279
dinsdag 19 juni 2018 om 01:24
Mag ik eens lachen, tegen een team dat voetbalt. Je hebt net gespeeld tegen jongens die nog een voltijdse job hebben, en je kunt niet meer laten zien dan dit. Shame on you. Een ploeg met karakter en ballen aan hun lijf speelt die van het kastje naar de muur.
Vind ik leuk
woensdag 20 juni 2018 om 12:38
We hebben gewonnen van nr 55 van de wereld!!! Knap.

45e Griekenland
40e Bosnië-
Herzegovina
94e Estland
87e Cyprus
195e Gibraltar

Dit zijn de top teams waar we van gewonnen hebben om naar de WK te gaan!!! Sterke groep zeg
[Reactie gewijzigd op woensdag 20 juni 2018 om 12:51]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws