Paniek sloeg geen enkel moment toe bij Rode Duivels: Moesten kalm blijven

Paniek sloeg geen enkel moment toe bij Rode Duivels: "Moesten kalm blijven"

18-06-2018 19:30
3

Roberto Martinez is een gelukkig bondscoach na de 3-0 zege tegen Panama. De openingswedstrijd van de Rode Duivels werd gewonnen. De Spanjaard besefte dat het niet makkelijk was, maar zag zijn Rode Duivels na rust toch over Panama walsen.

"Een eerste zege op een groot toernooi is altijd belangrijk en speciaal", reageerde hij tegenover Sporza. "Panama was heel goed georganiseerd. In de tweede helft toonden we iets meer kwaliteit met Mertens, Hazard, De Bruyne en Lukaku. In combinatie met onze teamspirit maakten we het verschil."

Het was echter lang wachten op dat eerste doelpunt. "Of we getwijfeld hebben? Neen, we wisten dat we kalm moesten blijven. En zeker niet gefrustreerd raken. We hebben de drie punten beet en nu kunnen we ons focussen op de volgende wedstrijd tegen Tunesië", zegt hij.

Enkele favorieten zoals Spanje, Duitsland en Brazilië konden hun openingswedstrijd niet winnen. Mogen de Rode Duivels nu al dromen van WK-winst? "Neen, neen. We deden het goed vandaag, maar we moeten nu niet over meer gaan spreken. We denken enkel aan de volgende match", besluit hij.