Paniek sloeg geen enkel moment toe bij Rode Duivels: Moesten kalm blijven

Paniek sloeg geen enkel moment toe bij Rode Duivels: "Moesten kalm blijven"

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 19:30ma 18-06-2018 om 19:30

Roberto Martinez is een gelukkig bondscoach na de 3-0 zege tegen Panama. De openingswedstrijd van de Rode Duivels werd gewonnen. De Spanjaard besefte dat het niet makkelijk was, maar zag zijn Rode Duivels na rust toch over Panama walsen.

"Een eerste zege op een groot toernooi is altijd belangrijk en speciaal", reageerde hij tegenover Sporza. "Panama was heel goed georganiseerd. In de tweede helft toonden we iets meer kwaliteit met Mertens, Hazard, De Bruyne en Lukaku. In combinatie met onze teamspirit maakten we het verschil."

Het was echter lang wachten op dat eerste doelpunt. "Of we getwijfeld hebben? Neen, we wisten dat we kalm moesten blijven. En zeker niet gefrustreerd raken. We hebben de drie punten beet en nu kunnen we ons focussen op de volgende wedstrijd tegen Tunesië", zegt hij.

Enkele favorieten zoals Spanje, Duitsland en Brazilië konden hun openingswedstrijd niet winnen. Mogen de Rode Duivels nu al dromen van WK-winst? "Neen, neen. We deden het goed vandaag, maar we moeten nu niet over meer gaan spreken. We denken enkel aan de volgende match", besluit hij.

Lees meer over:Rode Duivels

Plaats een reactie

Goaltje +1158
maandag 18 juni 2018 om 19:45
Belgen deden wat Duitsers, Argentijnen en Brazilianen niet konden. Goed voor vertrouwen en ploeggeest.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18489
maandag 18 juni 2018 om 20:40
Kwaliteit oke. Maar van een team is echt amper sprake. We winnen wedstrijden puur op individuele klasse.
Vind ik leuk
agdh +1996
maandag 18 juni 2018 om 21:17
Om door een dubbele gordel van 10 man te geraken heb je gewoon een flits van individuele klasse nodig, anders geraak je niet door die muur
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws