Rode Duivels breken Panamese muur na heerlijke volley Mertens en dubbele Lukaku

Rode Duivels breken Panamese muur na heerlijke volley Mertens en dubbele Lukaku

18-06-2018 18:52
20

De Rode Duivels hebben hun opdracht volbracht. Makkelijk was het aanvankelijk niet, maar de allereerste wedstrijd werd toch gewonnen dankzij een knappe ingeving van Dries Mertens en twee goals van Romelu Lukaku: 3-0

Op het WK hebben we al een pak verdedigende ploegen aan het werk gezien. Dat was in de wedstrijd van de Rode Duivels niet anders. De Panamezen parkeerden al snel de bus en gingen vooral voor de clean sheet.

Kansjes kwamen er wel via onder andere Dries Mertens en Eden Hazard. Maar op het grote gevaar bleef het lang wachten. De Panamezen aan de andere kant kwamen er enkele keren uit via de counter. Al kwam Thibaut Courtois niet aan het werk.

Daar is 'em!
Na de pauze was het dan toch snel raak. Eindelijk. Het was ook meteen een doelpunt om in te kaderen. Dries Mertens brak de wedstrijd open met een geweldige volley. De doelman van Panama had geen schijn van kans.

Lukaku-show
Na de goal ging het er wat steviger aan toe, beide ploegen kregen ook meer ruimte. En daar profiteerden vooral de Rode Duivels van. Twintig minuten voor tijd was het boeken toe voor Panama toen ook Romelu Lukaku zijn doelpuntje meepikte.

Eentje is geentje voor Lukaku, want enkele minuten later was het weer raak voor de spits. Hazard ontbond zijn duivels en gaf de bal knap mee aan Lukaku. Die bedankte en zorgde voor de 3-0 eindstand.

Later op de avond spelen Engeland en Tunesië de tweede wedstrijd in Groep G. De Rode Duivels nemen het zaterdag op tegen Tunesië. Engeland speelt een dag later tegen Panama.