'United niet mee in geweld PSG: 45 miljoen salaris, transfersom 300 miljoen'

'United niet mee in geweld PSG: 45 miljoen salaris, transfersom 300 miljoen'

18-06-2018 17:11
2

Twee clubs zijn in de race om Cristiano Ronaldo over te nemen van Real Madrid. Paris Saint-Germain en Manchester United hopen de Portugees binnen te hengelen, meldt althans SportMediaset.

Ronaldo zaaide na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool twijfels over zijn toekomst bij Real. De 33-jarige aanvaller is niet blij dat de door voorzitter Florentino Perez beloofde salarisverhoging uitblijft, waardoor PSG en United hun kans ruiken. Vooral de Fransen hebben veel over voor de komst van de wereldvoetballer van het jaar.

PSG zou Ronaldo zelfs al een jaarsalaris van 45 miljoen euro in het vooruitzicht hebben gesteld. Dat is beduidend meer dan de 21 miljoen die de Portugees in Madrid krijgt en vergelijkbaar met het inkomen van Lionel Messi bij FC Barcelona. Om Real te overtuigen denkt PSG aan een transfersom van liefst driehonderd miljoen euro, waarmee hij ruimschoots de duurste voetballer ooit wordt.

United kan niet mee in dat financiële geweld, maar Ronaldo heeft wel een verleden op Old Trafford en weet met manager José Mourinho een landgenoot aan het roer. Toch heeft Mourinho al een plan B klaar: Gareth Bale.