De Mos vindt Rode Duivels kansloos: Ze spelen zoals Nederland

De Mos vindt Rode Duivels kansloos: "Ze spelen zoals Nederland"

18-06-2018 12:15
8

De Nederlanders zijn er dit jaar niet bij op het WK, maar heel wat noorderburen supporteren dan maar voor de Belgen. Aad de Mos gelooft echter niet in een wereldtitel.

De Mos ziet vooral geen evenwicht in het elftal, zo vertelt hij bij NOS. "België heeft heel goede spelers, maar het zijn te veel goede spelers. Daardoor is er geen balans in het elftal."

"Ze spelen ongeveer zoals het Nederlands elftal nu speelt en kunnen geen druk op de tegenstander zetten. Terwijl de meeste Belgische spelers dat wel gewend zijn bij hun club. Zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City. Zijn beste positie is in de laatste fase van de aanval. Maar hij moet te veel werk verzetten omdat het middenveld onderbezet is."

Radja Nainggolan had misschien wel voor dat evenwicht kunnen zorgen. "Alleen als België met de wereldbeker naar huis komt, zal het gedoe daarover stoppen. Ook als ze de finale halen en die verliezen, zullen mensen zeggen: met Nainggolan hadden we wel gewonnen. Misschien is het wel terecht dat hij er niet bij is, maar je moet erbij zijn geweest om te weten waarom."